Studentboende Växjö

S

Det finns flera bostadsområden att välja mellan i Växjö. Campus har de flesta studentlägenheterna och de flesta studenter vill bo här vilket gör att det krävs en hel del poäng för att få ett boende. Allt är nära och här finns också studentpubarna. Alvesta, Lessebo och Tingsryd är orter runt Växjö där du kan bo och pendla till universitetet. En del av de företag som hyr ut till studenter drar av på hyran för resekostnaderna.

Boplats Växjö

På webbplatsen Boplats Växjö finns två bostadsköer – för studentboende och vanliga bostäder. Vid anmälan i studentkön blir du automatiskt anmäld till kön för vanliga bostäder inom de tre bostadsbolagen Hyresbostäder i Växjö AB, Växjöhem AB och Vidingehem AB.

Linnéstudenternas bostadsförmedling

En sajt där företag och privatpersoner kan lägga ut sina lediga bostäder. Inneboende rum och andrahandslägenheter är det vanligaste alternativen.

Campushem

Campushem disponerar 113 lägenheter vid campus i Växjö. Det finns fyra olika lägenhetstyper att välja på, varav två endast för studenter på Växjö universitet.

STUBOR

Lägenheterna finns på campusområdet vid universitetet i Växjö. Dessa ligger ett par minuters promenad från universitetets huvudbyggnad. Lägenheterna är ettor om 22 m² inkl kök och toalett med dusch.

Lägenheter24

På Lägenheter24 hittar du ett stort och brett urval av lediga bostäder för dig som vill hyra lägenhet i Växjö under ett och samma tak. Som prenumerant får du e-post så fort en ledig lägenhet kommer ut, och du kan därför vara först att höra av dig till hyresvärden. Man kan hitta alla former av hyresbostäder. Är det bråttom kan detta alternativ vara en första inkörsport på bostadsmarknaden.

CA Fastigheter

CA Fastigheter bedriver fastighetsförvaltning av egna fastigheter i södra Sverige. Verksamheten finns på sju orter; Borås, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Osby, Stockholm och Växjö. Huvudkontoret finns i Kalmar.

HSB Sydost

HSB Sydost äger 1 200 hyreslägenheter i Kalmar, Karlskrona, Karlshamn, Nybro och Växjö.

Johanssons Fastighetsförvaltning

Johanssons Fastighetsförvaltning är familjeägt fastighetsbolag med fastigheter belägna i Grimslöv ca 2,5 mil söder om Växjö. Husen är i två plan och har 14 lägenheter totalt.