Studentboende i Västerås

S

Studenter på Mälardalens Högskola behöver inte oroa sig för boendet. Eskilstuna kommun och Västerås stad garanterar att alla studenter som flyttar till någon av orterna får en bostad. När du bor i studentlägenhet betalar du oftast bara 10-månaders hyra då sommarmånaderna är fria. Bostad söker du genom att kontakta något av bostadsbolagen på länkarna nedan. Uppge att du ska studera på Mälardalens högskola så kommer de att hjälpa dig vidare till en bostad. Boendegarantin gäller den ort där din utbildning ges. Det vill säga, om en utbildning ges i Västerås gäller boendegarantin för Västerås men inte för Eskilstuna.

Bostad Västerås

Bostad Västerås har samlat alla studentbostäder under samma tak. Det innebär att du endast behöver anmäla dig på ett ställe för att få en studentbostad. Via deras webbplats kan du registrera dig som bostadssökande och samtidigt läsa information om samtliga områden med studentbostäder i staden.
www.bostadvasteras.se

Bostads AB Mimer

Mimer är en av Stockholm-Mälarregionens största bostadsföretag med ett brett utbud av studentlägenheter i Västerås.
www.mimer.nu

Söka hyreslägenheter i Västerås

Kan du tänka dig att bo i en vanlig bostad som inte är specifikt utformad för studenter, är ett alternativ att hyra lägenhet i Västerås genom Lägenheter24. Detta kan vi rekommendera att du använder dig av då du får e-post så fort en ledig lägenhet publiceras på tjänsten och kan således vara först med att höra av dig till hyresvärden. Först in har oftast störst chans att få hyreskontraktet.