Studentboende Umeå

S

Student- och teknikstaden Umeå är Norrlands största tätort med sina knappt 100.000 invånare. Staden kallas ofta för Björkarnas stad och är beläget bredvid Umeälven femton kilometer från Bottniska vikens kust. Sedan 1980-talet har Umeå alltmer profilerat sig som kulturcentrum och var år 2014 också europeisk kulturhuvudstad.

Bostaden

Bostaden är Umeå kommuns bostadsbolag. Man är Umeås största aktör på hyresmarknaden och hyr ut både studentbostäder och vanliga hyreslägenheter.

BostadsPortal

BostadsPortal är en del av den börsnoterade mediekoncernen North Media A/S. Här finns hyres-, bytes- och sökesannonser. Du kan finna allt från rum till lägenhet och stugor till hus bland annonserna.

Umeå i solnedgång
Solnedgång över Umeå: Fredrik Larsson / Visit Umeå Content Bank

Umeå Kommun

Umeå kommun / Bo i Umeå har en egen sajt där de har en länksamling med kommunala och privata bolag med hyresfastigheter och fastighetsförmedling.

Svenska Studenthus

Svenska Studenthus äger idag studentlägenheter i Gävle men växer kraftigt och kommer inom de närmaste åren att kunna erbjuda studenter boende på ytterligare fyra orter: Stockholm/Vällingby, Örebro, Umeå och Kiruna. Totalt handlar det om cirka 1 000 studentlägenheter.

Lägenheter24

På Lägenheter24 hittar du ett stort och brett urval av lediga bostäder för dig som vill hyra lägenhet i Umeå under ett och samma tak. Som prenumerant får du e-post så fort en ledig lägenhet kommer ut, och du kan därför vara först att höra av dig till hyresvärden. Man kan hitta alla former av hyresbostäder. Är det bråttom kan detta alternativ vara en första inkörsport på bostadsmarknaden.

Vidare läsning

  1. I Umeå händer det saker hela tiden. VisitUmea.se är en bra början att leta inspiration!
  2. Som student måste du skaffa en hemförsäkring! Läs mer här.
  3. Som student har du möjlighet att söka bostadsbidrag. Läs mer om bostadsbidrag för studenter här.