Tre extrajobb för studenten att jobba med hemifrån

T

Studenter behöver alltid lite extrapengar, eller hur? Det finns faktiskt en hel del extrajobb du kan sköta från studentbostaden! Fördelen med dessa extraknäck är, förutom avsaknaden av transporttider och transportkostnader, att de är mycket flexibla jobb. Du kan jobba allt från fulltid till bara några få timmar i veckan, allt som passar just din egen situation. I denna artikel ger vi dig tre inspirationsförslag på jobb du kan sköta hemifrån!

Chattoperatör

Många olika bolag söker chattoperatör eller web moderatorer för sina kontakter med olika kunder. Det kan exempelvis vara spelbolag som vill ha bingovärdar, företag som behöver avlasta sin kundtjänst eller hålla igång chatkonversationer på olika ”vuxensajter”. Med ditt modererande eller chattande ser du till att företagets kunder får en bra upplevelse, får svar på sina frågor och hittar rätt på företagets plattform.

Har du goda språkkunskaper i fler än ett språk så är det givetvis meriterande, men oftast räcker det med bara svenska språket. I bland kan du hitta ett fulltidsarbete inom denna nisch, ibland är det mer ett sätt att dryga ut kassan.

Chattoperatör
Du kan jobba hemifrån studentlyan som exempelvis chattoperatör, Social Media Manager eller onlinelärare.

Social Media Manager

Alla företag behöver synas på Sociala Media-plattformar som Facebook, Instagram och Twitter. Men väldigt många företag hinner inte synas online! Här finns en affärsidé för dig! Kontakta olika ”halvsmå” företag i din närhet, optimalt med kanske tio anställda eller så. De är tillräckligt stora för att inse att deras Sociala Medier är eftersatta, men för små för att hinna orka driva detta själv.

Du blir deras Sociala Medie-guru på deltid. Du lägger ut nyheter från dom, du är kontakten mellan kunden och deras kundtjänst om det dyker upp någon fråga via Facebook, och du hjälper kunden till rätt fysisk butik om de frågar efter detta. Helt enkelt företagets förlängda arm. Du fakturerar bara några få timmar i veckan för ditt arbete – så få timmar så företaget inte kan säga nej. Finessen är att du är ansvarig för en handfull olika företags sociala medier på detta sätt, och sammanlagt kommer du upp i en hygglig slant för ett extraknäck.

Onlinelärare

Det bor nästan åtta miljarder människor på jorden. Av dessa är det förvånansvärt många som har ambitioner att ansluta sig till de drygt 10 miljoner personer som pratar svenska. Det finns också många i Sverige som vill putsa på sina språkkunskaper inför prov eller för att komma in lite bättre i samhället. Wow, här finns ju en affärsidé! Det finns många som kan använda dig för att lära sig prata svenska. Vissa kanske behöver en riktig lärare, medan andra bara behöver någon att hålla en konversation med. Du helt enkelt bara för en dialog med din student, och rättar dennes fel.

Liknande jobb finns inom matematik, fysik, musik etc. Oavsett vad just du studerar, eller vad du har för specialintressen, så finns det någon som är beredd att betala dig för att du ska förmedla dina kunskaper till denne. För rena språkkunskaper eller utpräglade lärarjobb så finns det flera olika portaler där lärare och studenter kan mötas, och där betalning sker. Är du däremot nischad åt ett mer smalt område, så kontakta de stora websidorna inom nischen och erbjud dina tjänster.


Vidare läsning

  1. Glöm inte att du som student ibland har rätt till bostadsbidrag.
  2. Försök ta ett extrajobb som samtidigt bygger ditt CV.
av Studentbostäder