Studentboende Örebro

S

I Örebro finns det många olika områden med studentlägenheter. De flesta ligger på eller runt om campus men det finns även studentlägenheter som ligger närmare centrum. Många nya studenter väljer att bo i korridor den första tiden, vilket är ett superbra sätt att lära känna många nya människor. Alla universitetsstudenter har bostadsgaranti och hyrorna är jämförelsevis låga.

ÖrebroBostäder

ÖBO är Örebros kommunala bostadsföretag som grundades 1946. Sedan 1995 ingår företaget i koncernen Örebro Rådhus AB. Här finns radhus, villor och flerbostadshus centralt såväl som i de olika stadsdelarna och i mindre orter runt om i kommunen.

Örebro Studentkår

Örebro studentkår listar på sin webbplats länkar till akutboende, fastighetsbolag samt tips för att hitta ett boende.

Lägenheter24

På Lägenheter24 hittar du ett stort och brett urval av lediga bostäder för dig som vill hyra lägenhet i Örebro under ett och samma tak. Som prenumerant får du e-post så fort en ledig lägenhet kommer ut, och du kan därför vara först att höra av dig till hyresvärden. Man kan hitta alla former av hyresbostäder. Är det bråttom kan detta alternativ vara en första inkörsport på bostadsmarknaden.

Husherren Fastigheter

Husherren Fastigheter äger och förvaltar bostäder i centrala Örebro.

Svenska Kyrkans bostäder i Örebro

Man har vid Studievägen 14,16 och 18 inte mindre än 137 lägenheter för studenter. Lägenheterna är fördelade på 131 ettor och 6 tvåor.

Asplunds Fastigheter

Asplunds Fastigheter har inget kösystem utan lägger ut uppsagda lägenheter på sin webbplats.