Studentboende Luleå

S

StudentBostadsService

På campusområdet ligger 709 studentlägenheter. Lägenheterna finns både möblerade och omöblerade. I hyran ingår hushållsel, bredband och kabel-tv. Studentbostadsservice drivs av Teknologkåren och Luleå Studentkår vid Luleå tekniska universitet.

Lulebo

Lulebo AB startades 1996 genom ett övertagande av stiftelserna Lulebostäders och Bostadsbyggens fastigheter. Bolaget äger och förvaltar ca 11 100 lägenheter, varav ungefär 1 500 studentbostader.

Rikshem

Rikshem hyr ut studentlägenheter i flera städer i Sverige, bland annat i Luleå.

Heimstaden

Heimstaden har 310 bostäder i Luleå, både ettor och tvåor. Boendet ligger i Porsögårdet och präglas av lantlig känsla. Till universitetet är det 1 km och in till centrum 5 km.

Lindbäcks

Lindbäcks äger och förvaltar två fastighetsbolag. Lindbäcks Fastigheter AB med 457 bostadslägenheter i Luleå och Piteå, samt Lindbäcks Porsön AB med 709 studentlägenheter i anslutning till Luleå Tekniska universitet.

Luleå kommun

Luleå kommun har egen uthyrning av bostäder.

Söka vanlig lägenhet i Luleå

Är du ute efter något mer långvarigt och kan tänka dig att inte enbart bo i studentbostäder kan vi rekommendera dig att använda Lägenheter24 för att hyra lägenhet i Luleå. Där startar du en prenumeration för från 29 kr per vecka och får sedan omedelbart e-post när en lägenhet kommer ut i Luleå.