Studentboende Linköping

S

För studenter som söker boende tidigt finns ett bra urval av boendeformer. Du kan bo i studentrum, i korridor, dela lägenhet eller bo själv i lägenhet. Alla dessa boenden finns inom 3-5 km från skolbyggnaderna. Du måste själv kontakta bostadsbolagen och ansöka om ditt boende.

Studentbostäder i Linköping

Behöver du bostad i Linköping kan du registrera dig på Studentbostader.se från den dagen du fyller 17 år. Du behöver med andra ord inte invänta ditt antagningsbesked för att få registrera dig och börja samla köpoäng. Däremot måste du ha fått ditt antagningsbesked för att få göra intresseanmälningar på bostäder.

Botrygg

Botrygg är ett privat fastighetsbolag. Fastighetsbeståndet har tidigare varit koncentrerat till Linköping men Botrygg har numera även ett bestånd i bland annat Norrköping och några andra städer till. Adressen till hemsidan är, föga förvånande, botrygg.se

Willhem

Willhem är en ny aktör i fastighetsbranschen. Bolaget ägs av Första AP-fonden och tillsammans har de börjat bygga ett långsiktigt bostadsbolag. År 2011 förvärvade Willhem över 11 000 hyresrätter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Jönköping, Borås, Karlstad och Ulricehamn. Adressen till hemsidan är Willhem.se.

KOMBO 

KOMBO är Studenternas Hyresgästorganisation. På KOMBOs  webbplats finns bra tips om att söka bostad i Linköping. Där kan du också få hjälp med att hitta ett tillfälligt boende om du inte lyckats få tag på bostad när studiestarten närmar sig. Webadressen är bostad.karservice.se

Linköpings Domkyrka, vacker byggnad men tyvärr inte ett boende för studenter i Linköping

Flytta till Linköping

När du flyttar till din nya studentlägenhet kan det vara bekvämt att ta hjälp av en flyttfirma i Linköping. De kan både flytta ditt bohag och erbjuda eventuell magasinering, flyttstädning m.m.

Läs mer

  1. Linköping ligger nära Norrköping, och många studenter pendlar mellan orterna. 
  2. Tänk på att som student så måste du ha en egen hemförsäkring, läs mer om detta här.
  3. Vad kan man se och göra i Linköping? Kolla in VisitLinköping.se för inspiration!
  4. Det är mycket att tänka på när man ska flytta hemifrån. Läs vår checklista här.