Studentboende i Kalmar

S

I Kalmar är det en medveten satsning att universitetet ska ligga centralt. Inom loppet av 5-10 minuter når du i princip allt till fots eller på cykel – stadskärnan, bibliotek, badstränder och motionsanläggningar.

Kalmar erbjuder ett attraktivt boende. Många studentbostäder finns centralt runt universitetsbyggnaderna, men eftersom Kalmar är en lite mindre stad, är det cykelavstånd vart man än bor. I Kalmar finns bostadsgaranti för studenter, genom ett samarbete mellan Kalmar kommun, Kalmarhem och Linnéstudenterna. För att den ska gälla finns vissa regler: Du får inte ha varit skriven i Kalmar sedan tidigare, Du måste vara antagen till 30hp/termin, och Du måste vara medlem hos Linnéstudenterna.

Linnékåren

Linnékåren (tidigare Linnéstudenterna) har egen bostadsförmedling via sin webbplats.

Lägenheter24

Lägenheter24 är en bostadsförmedling online som inte har några egna bostäder. Istället har man robotar som hämtar in lägenheter från andra fastighetsbolag och då omedelbart skickar ett mail till dig så fort en lägenhet blir ledig. Detta ger dig som vill hyra lägenhet i Kalmar en klar fördel, eftersom du har möjlighet att bli först att kontakta hyresvärden. I vissa fall kan över 200 personer höra av sig, i dessa fall är det svårt att få svar om man inte är bland de första.

Studentföreningen Lambda

Studentföreningen Lambda har en lång lista på studentboenden i Kalmar.

Kalmarrum

Du ska vara student på Linnéuniversitet eller annan högskola för att få boende på Kalmarrum. Det krävs en deposition på 2000kr och 1st borgensman.

CA Fastigheter

CA Fastigheter bedriver fastighetsförvaltning av egna fastigheter i södra Sverige. Verksamheten finns på sju orter; Borås, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Osby, Stockholm och Växjö. Huvudkontoret finns i Kalmar.

Stångå

Stångåkonsult är ett familjeägt bolag med över 1000 lägenheter och lokaler belägna i ett 90-tal fastigheter spridda över hela Småland, men med tyngdpunkten i Kalmar län.

HSB Sydost

HSB Sydost äger 1 200 hyreslägenheter i Kalmar, Karlskrona, Karlshamn, Nybro och Växjö.

Kalmarhem

Kalmar kommuns eget bostadsbolag som förmedlar både vanliga och studentlägenheter.