Studentboende i Göteborg

S
SGS Studentbostäder AB

SGS Studentbostäder är den största förmedlaren av studentbostäder i Göteborg. Du får ansöka om lägenhet om du är mellan 17 och 48 år och planerar att studera i Göteborg, studerar vid Chalmers Tekniska Högskola eller Göteborgs Universitet, om du är doktorand och bedriver studier som omfattar en aktivitetsgrad om minst 50% och följer en individuellt upprättad studieplan. Du får hyra en bostad så länge du studerar aktivt och tar minst 15 poäng per termin. Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder bildades 1951 och styrs av kommunpolitiker, Göteborgs Förenade Studentkårer och Göteborgs universitet.
www.sgsstudentbostader.se

Boplats.se

Boplats.se drivs av Göteborgs stad, tre kommunala bostadsföretag och privata fastighetsägarna. Samtliga kommunalägda bostadsföretag i Göteborg, Poseidon, Bostadsbolaget och Familjebostäder, förmedlar sina lediga lägenheter via BoPlats. Även stora privata hyresvärdar som Ernst Rosen, Stena Fastigheter och Wallenstam låter BoPlats förmedla lediga lägenheter.
www.boplats.se

Chalmers Studentbostäder

Chalmers Studentbostäder erbjuder studenter i Göteborg ett varierat utbud av lägenheter, allt ifrån ett rum med trinettkök till tre rum och kök. Du kan bo i maximalt sex år om du är aktivt studerande på Chalmers Tekniska Högskola eller på Göteborgs Universitet och medlem i någon av studentkårerna. Lägenheterna söks genom Boplats.se.
www.chalmersstudentbostader.se

Göteborgs stad

Lokalförvaltningen i Göteborgs Stad har två studentboenden, äldreboenden som byggts om och anpassats. Även dessa hittas på Boplats.se.
www.goteborg.se

Guldhedens Studiehem

Guldhedens Studiehem är ett studentboende med kristen värdegrund. Här bor man med halvpension i eget rum. Det innebär att frukost eller lunch ingår i hyran. Rummen är från början möblerade med säng, skrivbord och bokhylla. Guldhedens Studiehem grundades under 50-talet.
www.guldheden.com

Jeriko, Göteborgs Kristliga Studenthem

Jeriko är mer än bara ett studenthem. Man ser sig som en träffpunkt för nyinflyttade studenter, en oas för studentliv och siktar på att ha en bra gemenskap som förenar studenter från alla olika program.

Jeriko.se

Studentbostäder i Sverige

En bostadsförmedling för studentbostäder över hela landet.

Till SBS Sverige

Hyresrätt i Göteborg

Kan du tänka dig att hyra lägenhet i Göteborg som inte är studentlägenhet rekommenderar vi Lägenheter24. En tjänst för att omedelbart få e-post så fort en ledig lägenhet publiceras.