Studentboende i Göteborg

S

SGS Studentbostäder är den största förmedlaren av studentbostäder i Göteborg. Du får ansöka om lägenhet om du är mellan 17 och 48 år och planerar att studera i Göteborg, studerar vid Chalmers Tekniska Högskola eller Göteborgs Universitet, om du är doktorand och bedriver studier som omfattar en aktivitetsgrad om minst 50% och följer en individuellt upprättad studieplan. Du får hyra en bostad så länge du studerar aktivt och tar minst 15 poäng per termin. Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder bildades 1951 och styrs av kommunpolitiker, Göteborgs Förenade Studentkårer och Göteborgs universitet.
Hemsidan är numera www.sgs.se

Boplats.se

Boplats.se drivs av Göteborgs stad, tre kommunala bostadsföretag och privata fastighetsägarna. Samtliga kommunalägda bostadsföretag i Göteborg, Poseidon, Bostadsbolaget och Familjebostäder, förmedlar sina lediga lägenheter via BoPlats. Även stora privata hyresvärdar som Ernst Rosen, Stena Fastigheter och Wallenstam låter BoPlats förmedla lediga lägenheter.
Hemsida https://nya.boplats.se/

Chalmers Studentbostäder

Chalmers Studentbostäder erbjuder studenter i Göteborg ett varierat utbud av lägenheter, allt ifrån ett rum med trinettkök till tre rum och kök. Du kan bo i maximalt sex år om du är aktivt studerande på Chalmers Tekniska Högskola eller på Göteborgs Universitet och medlem i någon av studentkårerna. Lägenheterna söks genom Boplats.se.
Hemsida: www.chalmersstudentbostader.se

Chalmers campus
Chalmers campus Johanneberg, med markeringar på de byggnader där solceller kommer att installeras på taken. Även de byggnader som redan har solceller är markerade.. Fotograf: Boid

Göteborgs stad

Lokalförvaltningen i Göteborgs Stad har två studentboenden, före detta äldreboenden som byggts om och anpassats till studenter. Även dessa hittas på Boplats.se.
Hemsida: www.goteborg.se

Guldhedens Studiehem

Guldhedens Studiehem är ett studentboende med kristen värdegrund. Här bor man med halvpension i eget rum. Det innebär att frukost eller lunch ingår i hyran. Rummen är från början möblerade med säng, skrivbord och bokhylla. Guldhedens Studiehem grundades under 50-talet.
www.guldheden.com

Jeriko, Göteborgs Kristliga Studenthem

Jeriko är mer än bara ett studenthem. Man ser sig som en träffpunkt för nyinflyttade studenter, en oas för studentliv och siktar på att ha en bra gemenskap som förenar studenter från alla olika program. Hemsida (som ser ut att vara från Internets barndom): www.jeriko.se

Studentbostäder i Sverige

En bostadsförmedling för studentbostäder över hela landet: https://sbsstudent.se

Vidare läsning:

  1. Som student kan du ha rätt att få bostadsbidrag! Läs mer här!
  2. Studenter behöver ofta ett extrajobb. Välj då ett som samtidigt stärker ditt CV!
  3. Om du älskar att idrotta och är en licensierad idrottsutövare kan en idrottsförsäkring vara något för dig.