Extrajobb som stärker ditt CV!

E

Något de flesta studenter har gemensamt är behovet av ett extrajobb.  Givetvis vill man ha ett extrajobb som är roligt och intressant, men det slutar ofta med att man hamnar på ICA eller som servitris på någon restaurang. Inget ont i dessa extraknäck, men det finns andra jobb som samtidigt stärker ditt CV på ett bättre sätt. Två exempel i denna artikel är läxhjälp och nanny.

Jobba med läxhjälp

Oavsett vad du ska jobba med efter din högskoleutbildning, så kommer den som anställer dig att gilla om du har läxhjälpsjobb på ditt CV. Förutom att det är roligt att hjälpa barn och ungdomar med läxhjälp av privatlärare så visar det en potentionell arbetsgivare att du har lärt dig hur du kan föra vidare dina kunskaper till dina kommande arbetskamrater. Du har i samband med ditt extrajobb fått coachning och en kortare utbildning och praktiska kunskaper inom retorik, ledarskap och pedagogik. Läxhjälpsjobb är därför ett optimalt jobb för någon som studerar på högskola eller universitet!

Jobba som barnvakt

Även att jobba som barnvakt eller nanny är meriterande för många jobb. De man först och främst tänker på är givetvis alla vårdjobb som läkare eller sjuksköterska, eller lärarjobb och pedagog. Men även för jobb inom HR, eller till och med för projektledare eller ett chefsjobb, är det en merit. Ett jobb som barnvakt visar nämligen att du är ansvarstagande, är duktig på kommunikation, och har praktiska kunskaper inom ledarskap.

Men “tar du hand om grannens unge” så får du inte dessa positiva bieffekter av ditt extraknäck. Du vill ha ett riktigt jobb via någon av de olika barnvaktsföretagen som finns, så att du kan få ett bra betyg eller rekommendationsbrev efter avslutat jobb. Åter igen – tänk på ett bygga ditt CV!

Andra exempel på CV-byggande extrajobb och aktiviteter

Är du aktiv inom några föreningar, så ska du ta med det på ditt CV. Det är en liten fördel att varit aktiv inom “kåren” eller sektionen under högskolestudierna. Är du aktiv inom lagsport så är också det positivt för ditt CV. Något som är mycket meriterande är om du är aktiv som ledare för barn och ungdomar inom lagsporter som exempelvis fotboll och ishockey. Att varit med och arrangerat ett stort fotbollsläger för barn och ungdomar visar på planering, ledaregenskaper och ansvarstagande och är väldigt meriterande.

Den här principen, att bygga eller “krydda” CV med dina extrajobb eller fritidsintressen, gäller oavsett vad du ska jobba med i framtiden. Siktar du på en karriär inom bank och finans? I så fall är det utmärkt att ha ett kassajobb från ICA på ditt CV. Tänker du dig ett jobb inom inköp eller logistik? Sommarjobbet på lagret är då något som hjälper till i konkurrensen som jobbet. Vill du jobba som Key Account Manager? Ett extraknäck som telefonförsäljare är då meriterande. Det kan vara bra att veta, efter dagens tjugonde misslyckade cold-call på raken, att även om du misslyckats med dagens sälj så har du lyckats med dagens byggande av ett intressant CV!


Vidare läsning

Add comment

By Studentbostäder