Studentboende i Eskilstuna

S

Studenter på Mälardalens Högskola behöver inte oroa sig för boendet. Eskilstuna kommun och Västerås stad garanterar att alla studenter som flyttar till någon av orterna får en bostad. Du får kanske inte drömlägenheten mitt i stan på en gång, men du slipper att övernatta i en gymnastiksal. När du bor i studentlägenhet betalar du oftast bara 10-månaders hyra då sommarmånaderna är fria. Bostad söker du genom att kontakta något av bostadsbolagen på länkarna nedan. Uppge att du ska studera på Mälardalens högskola så kommer de att hjälpa dig vidare till en bostad. Boendegarantin gäller den ort där din utbildning ges. Det vill säga, om en utbildning ges i Eskilstuna gäller boendegarantin för Eskilstuna men inte för Västerås.

Eskilstuna Kommunfastigheter AB

Kommunfastighet erbjuder centrala lägenheter, radhus, bostäder på landet och studentbostäder. Totalt förfogar de över knappt 6000 lägenheter.
Se hemsidan www.kfast.se

Mötesplats Campus - Vy från Hamngatan
Mötesplats Campus – Vy från Hamngatan, illustration från Stadsbyggnadsförvaltningen

HSB Södermanland

HSB Södermanland har kontor i Katrineholm, Strängnäs och Eskilstuna. Föreningen äger och förvaltar hyreslägenheter, äldreboenden, gruppbostäder och studentlägenheter.
Se hemsidan www.hsb.se

Fastighets AB L E Lundberg

Fastighets AB L E Lundberg är en av de stora privata fastighetsägarna i Sverige. Fastighetsbeståndet består till största delen av centralt belägna bostäder.
Deras hemsida är www.lundbergs.se

Vidare läsning

  1. Mälardalens Högskola delar campus mellan Eskilstuna och Västerås. Läs mer om Mälardalens Högskola här
  2. Många pendlar mellan Eskilstuna och Västerås. Läs mer om Västerås här.
  3. Vad händer i Eskilstuna just nu? Läs mer på sajten VisitEskilstuna.se!
  4. Som student kan du ha rätt att få bostadsbidrag! Läs mer här!