Studentboende i Borlänge

S

För studenter som söker boende tidigt finns ett bra urval av boendeformer. Du kan bo i studentrum, i korridor, dela lägenhet eller bo själv i lägenhet. Alla dessa boenden finns inom 3-5 km från högskolebyggnaderna i Borlänge. Du måste själv kontakta bostadsbolagen och ansöka om ditt boende.

Borlänge Studentbostäder AB

Majoriteten av Borlänges studentbostäder hyrs ut av Borlänge Studentbostäder AB som är ett dotterbolag till AB Stora Tunabyggen. För att hyra krävs att du är antagen på Högskolan Dalarna och att du studerar på minst 75%.
www.tunabyggen.se

Student Dalarna

På webbplatsen Student Dalarna finns studentboenden i Dalarna som inte är anknutna till de kommunala bostadsbolagen.
www.studentdalarna.se

Dalahäst
Dalahästen är synonymt med Dalarna

Söka vanlig lägenhet i Borlänge

Är du ute efter något mer långvarigt och kan tänka dig att inte enbart bo i studentbostäder kan du att använda Lägenheter24 för att hyra lägenhet i Borlänge. Där startar du en prenumeration för från 29 kr per vecka och får sedan omedelbart e-post när en lägenhet kommer ut i Borlänge.

Vidare läsning

  1. Högskolan Dalarna har två campus i Borlänge och Falun. Mellan dom är det inte mer ca 17-18 km.
  2. Av denna anledning bor många studenter även i Falun, läs mer här.
  3. Läser du på distans behöver du kanske ändå bo någon enstaka natt på orten för fysiska träffar. På Visit Dalarna hittar du alla former av tillfälligt boende som hotell, vandrarhem och stugor. www.visitdalarna.se